Wat is Het Alternatief? Blog en Podcast-serie over alternatieve levensstijlen

Terwijl COVID-19 de afgelopen maanden ons leven helemaal op zijn kop heeft gezet, heb ik, net als velen van ons, veel tijd gehad om na te denken. In wat voor wereld wil ik eigenlijk leven? Wat is belangrijk voor mij in mijn werk, mijn vrije tijd en hoe kan ik bijdragen aan een duurzame wereld? Welke aanpassingen kan ik zelf doen in mijn leven?

Is dit de ideale vrijheid, of brengt #vanlife ook nadelen met zich mee?

Een van die dingen voor mij is dichter bij de natuur wonen. Zo verhuisde ik naar Den Haag, waar ik nu tussen het strand en bos inwoon en daardoor dagelijks even de zee in ga, of het bos in wandel. Ook nam ik een abonnement op Rechtstreex, zodat ik wekelijks lokaal voedsel op kan pikken bij een verzamelpunt bij ons in de buurt. Toch woon ik wel ‘gewoon’ in een appartement en sloot ik recent voor het eerst in mijn leven een water- en energiecontract af. Dit heeft me weer aan het denken gezet – past wonen in een huis wel bij mij?

Een maand rondreizen in een Toyota Hilux en slapen in een rooftop tent in Namibië en Botswana. Ik dacht dat ik nooit meer anders wilde!

En dus – aangezien ik wel weer een creatieve boost kon gebruiken – besloot ik om deze zoektocht te delen, door te bloggen en een podcast te maken. Ik ga op zoek naar Nederlanders die besloten om het anders te doen; mensen die #vanlife omarmde, de wereld rondreizen op een zeilboot, die een tiny house bouwden of zich aansloten bij een gemeenschap. Mensen die een voedselbos aanlegden, of het stadsleven achter zich lieten om een biodynamische boerderij te beginnen.

Ik heb besloten je mee op reis te nemen. Ik wil een kijkje nemen in het leven van deze mensen om uit te zoeken: past dit bij mij? Wat zijn de voordelen van alternatief leven, maar wat ook de nadelen? Wat spreekt me aan en wat ook niet?

Wonen op een zeilboot en de wereld rondzeilen. Is dat de droom?!

Verder hoop ik dit samen met jou te doen. Laat me daarom vooral weten waarin jij geïnteresseerd bent. Volg mijn instagram-account @hetalternatief om te zien bij wie ik op bezoek ga, zodat ik jouw vragen kan stellen. De afleveringen zal ik delen in een blog, hier op mijn website en in de vorm van een podcast. Zo kun jij de informatie tot je nemen op de manier die het beste bij jou past. Luister hieronder alvast mijn Podcast Promo! Ga je mee op zoek?

Deze website is gemaakt via WordPress.com. Creëer nu jouw eigen custom WordPress-website via deze link en ontvang 25$ in credits.

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s