Baie lekker: vegan in Kaapstad

Ik ben thuis. Ook al is dat aan de andere kant van de wereld. Gisteren (maandag) ben ik aangekomen in mijn ‘home away from home’: Cape Town. Het is inmiddels de vierde keer dat ik in deze fantastische stad ben. Het enige dat dit keer anders is, is dat ik anders ben gaan eten: geen vlees en zuivel meer. En gelukkig is dat heel makkelijk in Kaapstad. Ook vinden ze het hier heel belangrijk waar je eten vandaan komt. ‘Local’, ‘organic’, ‘grass-fed’ en ‘dairy-free’ zijn termen die je hier veel tegenkomt in restaurants.

Deze week ben ik dus op een missie om zoveel mogelijk lekkers te vinden in Kaapstad wat geen van de bovenstaande producten bevat. En ‘lekker’, dat kennen de Capetonians maar al te goed. ‘Lekker’ is een Afrikaans woord dat net als in het Nederlands kan betekenen dat iets goed smaakt, maar ook dat je je goed voelt.

Hoe dan ook. Het leek me een mooie aanleiding om weer eens een blogpost te schrijven om deze plekjes met jullie te delen.

img_9075
Table Mountain, Cape Town

– Helaas had ik mijn fotocamera niet bij me. Foto’s zijn dus gemaakt met mijn iPhone –

Ik liep vanmorgen richting Waterfront om een lokale simkaart te scoren, m’n buskaart op te laden en boodschappen te doen. Ook was het een mooie locatie om de mooiste berg op aarde in zijn volledigheid te kunnen zien.

Lunchen deed ik bij de Waterfront Food Market en dat was werkelijk watertandend lekker! Ik at een kikkererwt-curry-roti met een ‘veggie heaven’ green juice.

Later op de middag ben ik nog naar ‘chocolade café’ Honest geweest op Wale Street. Daar las ik over op veganmiam.com. Bij Honest at ik een Nachos avocado & chocolate guacamole met een ‘red cappuccino’ (rooibos espresso + amandelmelk). Hoewel die laatste niet zoveel smaak had, maakten de chocolade-nacho’s het helemaal goed. JAM!

Vanavond at ik trouwens ‘gewoon’ mee met mijn airbnb-hostess Danna die een pittige Aziatische kikkerwtensoep had gemaakt.

Ik heb nog heel wat meer hotspots die ik wil gaan bezoeken. Wie weet deel ik ze hier weer. Morgen staat ook Tuning the Vine op het ‘menu’, ofwel heel veel wijn drinken op verschillende venues in de binnenstad!

Deze website is gemaakt met WordPress.com. Creëer nu jouw eigen custom WordPress-website via deze link en ontvang 25$ in credits.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s