Bio-vlees te herleiden tot aan de boer met QR-code

Featured article in Dagblad Metro / Metro Holland (2 August 2016): 

Weten waar je eten vandaan komt; het is een trend die steeds meer mensen aanspreekt. Een Nederlands vleesbedrijf gaat nu een stapje verder door een QR-code toe te voegen, waarmee consumenten precies kunnen zien bij welke boer de koe rondgehuppeld heeft.

Het gaat in dit geval om biologisch vlees. Waar de consument er op dit moment maar vanuit moet gaan dat deze koe een beter leven heeft gehad, was dat tot voorheen nog niet na te gaan. Met deze vernieuwing van Commandeur Eko Vlees is de gehele keten in beeld gebracht, beweert het bedrijf.

HERKOMST

Sommige supermarkten en leveranciers hebben al een soortgelijke QR-code op de verpakking staan van biologisch vlees. Echter, door de grootschalige verwerking, is het niet mogelijk om de herkomst van het vlees tot aan de boer te herleiden. Ook wordt bewerkt vlees, zoals gehakt, bij meerdere bedrijven gemengd, zodat de herkomst niet meer af te leiden is.

Op dit moment werkt de QR-code alleen voor biologisch rundvlees. Het bedrijf verwacht in de loop van het jaar varkens- en lamsvlees toe te voegen. Consumenten kunnen dan voedingswaardes, ingrediënten en recepten van het betreffende product inzien.

RUST

Commandeur Eko Vlees zegt een “gesloten keten in biologisch vlees” te hebben. Het bedrijf werkt samen met biologsche boeren die beweren een rustige omgeving voor de dieren te creëren, waarbij niet bij voorbaat antibiotica wordt toegediend en de dieren zonder stress worden geslacht.

https://www.metronieuws.nl/lifestyle/food/2016/08/bio-vlees-te-herleiden-tot-aan-de-boer-met-qr-code

Deze website is gemaakt met WordPress.com. Creëer nu jouw eigen custom WordPress-website via deze link en ontvang 25$ in credits.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s